• Welcome to the Speedsolving.com, home of the web's largest puzzle community!
    You are currently viewing our forum as a guest which gives you limited access to join discussions and access our other features.

    Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community of 40,000+ people from around the world today!

    If you are already a member, simply login to hide this message and begin participating in the community!

[Help Thread] [OFFICIAL] Gan 356i discussion / software updates / issues report

SH03L4C3

Member
Joined
Dec 16, 2020
Messages
1,373
Location
The orange centerpiece from your main 3x3
the centercaps wobble (minor), it feels slow and sloggish no matter how much I clean and relube, it looks like jerryrigeverything preformed on it, and its just worn out. The internal plastic feels dead, and the cube does not at all feel like it used to.
today, I saw just playing with my X, and I accidentally left it disassembled with the fan on for about 2 hours, and it started to feel much better. Still not normal, but much much better.
 
Joined
Oct 12, 2020
Messages
826
Location
In the park feeding Ducks
today, I saw just playing with my X, and I accidentally left it disassembled with the fan on for about 2 hours, and it started to feel much better. Still not normal, but much much better.
I find that if a cube is in a cold area, be that in front of a fan or air conditioning it performs really nice. I'm kind of tempted to stick my MS in the freezer for an hour.
 

pppatty

Member
Joined
May 27, 2021
Messages
14
Location
China
Hello community,

I'm the proud owner of a Gan 356i v2. I’m also using v3.5 of Cube Station. My issue is all turns on my cube, apart from U’s and D’s, are out of sync with the app. Specifically, a right turn on my cube results in a back turn on the app. A left turn on my cube results in face turns on the app. Face turns on the cube results in right turns on the app and back turns on the cube result in left turns on the app.

I have tried the following:
resetting in the app
reinstalled app
Disconnect and reconnect cube
alignment option on connect and during training modes
Tried using the cube and app on other devices

Interestingly, I can sometimes get the general orientation of the cube to match the virtual display on the app (except in training mode), but the turns remain (except U's and D's) out of sync.

I added a few videos. Please help
Dear,

Thanks for your feedback.

We suggest that you can reset your setting: top white and green front. And to see if it works.
This issue may be due to the formula practice disruption to the corresponding formula state function, the default tesseract orientation for the yellow top green front, so the rotation of the problem is not synchronized.

We will see how to optimize this issue. Sorry for inconvenience.

1632714575660.jpeg
 

YiG

Member
Joined
May 14, 2021
Messages
4
Location
Southport, UK
Hello community,

I'm the proud owner of a Gan 356i v2. I’m also using v3.5 of Cube Station. My issue is all turns on my cube, apart from U’s and D’s, are out of sync with the app. Specifically, a right turn on my cube results in a back turn on the app. A left turn on my cube results in face turns on the app. Face turns on the cube results in right turns on the app and back turns on the cube result in left turns on the app.

I have tried the following:
resetting in the app
reinstalled app
Disconnect and reconnect cube
alignment option on connect and during training modes
Tried using the cube and app on other devices

Interestingly, I can sometimes get the general orientation of the cube to match the virtual display on the app (except in training mode), but the turns remain (except U's and D's) out of sync.

I added a few videos. Please help
Have you taken the cube apart recently to clean it?
 

PetrusQuber

Member
Joined
Jun 27, 2019
Messages
3,460
Location
my house, cubing.
YouTube
Visit Channel
I find that if a cube is in a cold area, be that in front of a fan or air conditioning it performs really nice. I'm kind of tempted to stick my MS in the freezer for an hour.
Tried that with my aolong during a period where it was getting worse (I cleaned out the lube).
I can neither confirm nor deny that it made a difference.
edit: wait, wouldn’t any water based lubes freeze?
 

SH03L4C3

Member
Joined
Dec 16, 2020
Messages
1,373
Location
The orange centerpiece from your main 3x3
Update:
I accidentally left it in there for 3 hours, and here is what happened:
The cube was very cold and there was condensation on the plastic. No difference, other than the fact that the lube in the cube that made it gummy and controllable is gone. Maybe the freezer was too intense, I will try the refrigerator later.

Uneffective
 
Joined
Oct 12, 2020
Messages
826
Location
In the park feeding Ducks
I put a rubiks 2x2 in a cup of water which went in the freezer.
This is veering way off topic. There should be a thread for experiments like this.

 

SH03L4C3

Member
Joined
Dec 16, 2020
Messages
1,373
Location
The orange centerpiece from your main 3x3
This is veering way off topic. There should be a thread for experiments like this.

I was trying to find that... thanks!
 

pppatty

Member
Joined
May 27, 2021
Messages
14
Location
China
@pppatty Many thanks for taking the time to respond-I appreciate it! You are correct, I now notice there is an inconsistency with the main cube orientation at start up and that of the cube image in the training sections. I did as you recommended-white top and green front-- and even tried some of the other orientations in the cube settings area you highlighted e.g. different tops and fronts. There is some progress :) the mirror image of the cube in the training section is now correct at start up. However, unfortunately the turns are still out of sync. If I understand you correctly, is this likely a software issue?

@YiG thanks for chipping in-I have yet to venture inside of the cube-too worried I may break something.
Hi, could you take another video to see?
 

Silverback

Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
55
I just came here, because I have the same problem. I have only 79% percent of my solves finished. That means, that around every fifth solve does not get recognized. The physical cube is solved, the one on the screen is not.
Cube is 356i V2, phone is Nokia 5.4, App is cube station downloaded from the gan website.
I get similar issues, when I use cubeast.
Maybe gan should track, how often people dnf and immediately solve reset via the cube manager.
 

CubableYT

Member
Joined
Mar 15, 2021
Messages
381
Location
On the ground, with shotgun pellets in me.
YouTube
Visit Channel
I just came here, because I have the same problem. I have only 79% percent of my solves finished. That means, that around every fifth solve does not get recognized. The physical cube is solved, the one on the screen is not.
Cube is 356i V2, phone is Nokia 5.4, App is cube station downloaded from the gan website.
I get similar issues, when I use cubeast.
Maybe gan should track, how often people dnf and immediately solve reset via the cube manager.
Same thing happens with the I carry
 

Silverback

Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
55
I just came here, because I have the same problem. I have only 79% percent of my solves finished. That means, that around every fifth solve does not get recognized. The physical cube is solved, the one on the screen is not.
Cube is 356i V2, phone is Nokia 5.4, App is cube station downloaded from the gan website.
I get similar issues, when I use cubeast.
Maybe gan should track, how often people dnf and immediately solve reset via the cube manager.
I have a feeling, that it is the orange side, that causes the problems. I'm thinking about ways to collect more data to test this hypothesis. Has anybody experienced anything similar and does anyone know how to fix it?
Update: It is definitely the orange side. It doesn't always recognise the turns correctly. Still waiting for ideas to fix this. Other than switching to ZZ
 
Last edited:
Joined
Jul 23, 2020
Messages
19

17th Nov.2021


Dear All valued Users,

Thanks for your continuous support and help!!!
We have received some users' feedback that it's hard to load into the homepage, Update nee to wait a long time and the network always shows it unstable. All comments and feedbacks are valued.

We're fixing these issues all the time and now we're recruiting some volunteers who use android 11 or above to help us to test the fixed one.

Test period: End of Nov-Mid of Dec.
Test Content included:
1. Does Android 11 or above system users can able to download Cube Station from GooglePlay and use it normally?
2. Is the APP stable during use?
3. Is spending a long time on the loading page?
4. Does it return to the login page after the network is disconnected?
5. Other Network issues


PM me if you are interested to be our volunteers, helping us improve and creating a better Cube Station.

Thanks in advance.

Best,
GAN Service Team
 
Last edited:
Top