• Welcome to the Speedsolving.com, home of the web's largest puzzle community!
    You are currently viewing our forum as a guest which gives you limited access to join discussions and access our other features.

    Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community of 35,000+ people from around the world today!

    If you are already a member, simply login to hide this message and begin participating in the community!

[Help Thread] [OFFICIAL] Gan 356i discussion / software updates / issues report

mars28

Member
Joined
Dec 30, 2019
Messages
7
Location
Poland
I must admit that the last, frequent updates irritate me a bit, because I often encounter the situation that as soon as I have 20 minutes of time to play with the cube, 10 minutes of which is waiting for the app update. Would it be possible to run the app offline, for example only for training purposes? So if I just want to practice OLL or PLL, I don't need the latest version, and if I want my cube results to be saved, then I'm forced to update the app.

And another suggestion. Could an option to edit the default training algorithms be introduced? Not everyone uses the same for individual cases. I know it is possible to add your own, but there is a limit of 20 for one group. So in order to have, for example, your own full OLL algorithm package, you need to create several groups, additionally duplicating certain algorithms. This causes unnecessary mess in the application. It would be nice to have all the F2L, OLL and PLL own algorithms grouped together, each in one separate group.
 

zinzan8

Member
Joined
Aug 11, 2020
Messages
67
@mars28, good suggestions. The updates are really a pain, and are very slow--why can't they just be typical iOS app updates, to be done when the user wants to do them? And why are they so slow? Because it's bypassing Apple, and going straight to slow servers in China?

Beyond that, why do we have to check server version every time, and why does it hang so often?

For the robot, I would really like a way to enter my own scrambles.

And I still have the issue where if I delete a bad timing, it still shows on the overview graph. I reported this several weeks ago, and it still exists.
 

PingPongCuber

Member
Joined
Oct 20, 2018
Messages
743
Location
Colorado
WCA
2018AMSB02
YouTube
Visit Channel
Ok, so in the middle of a session my cube disconnected from the app. I have since charged it overnight several times, but no matter how much I shake the cube or do U U’ it won’t connect. I have checked my Bluetooth, reset the app, but it hasn’t worked for weeks now. Any ideas? Any help @Olivertam
 

rubik2005

Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
386
Location
Christmas Wonderland
Ok, so in the middle of a session my cube disconnected from the app. I have since charged it overnight several times, but no matter how much I shake the cube or do U U’ it won’t connect. I have checked my Bluetooth, reset the app, but it hasn’t worked for weeks now. Any ideas? Any help @Olivertam
Do you have location turned off? I think you need ON if it's an Android.
 

rubik2005

Member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
386
Location
Christmas Wonderland
Woah! I didn’t change anything in settings, but it is working all of the sudden now after being useless for weeks. I don’t think it was the location issue @rubik2005 , but I’ll give you all the credit anyway!
That's good to hear! The software there is a little weird. I can only use the v1 app, but I didn't use the v2 that much anyway.
 

PingPongCuber

Member
Joined
Oct 20, 2018
Messages
743
Location
Colorado
WCA
2018AMSB02
YouTube
Visit Channel
I don't know the answer to your question, but the v1 app is vertial while the v2 is horizontal
v1:
View attachment 14715

v2:
View attachment 14716
So I tried getting that second app, and I couldn’t use it as an American, it seems to be fully in Chinese and even my phone number had to have a Chinese extension - could someone from the US even use the i2?
 

zinzan8

Member
Joined
Aug 11, 2020
Messages
67
So I tried getting that second app, and I couldn’t use it as an American, it seems to be fully in Chinese and even my phone number had to have a Chinese extension - could someone from the US even use the i2?
As Joann says (in Chinese :), you don’t have to log in by phone number. You can register and login by Email or Facebook accounts.
 

Joann Huang

Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
44
Wait, is there a different app for v1 and V2? Like, could a person with a v1 race a person with a V2 as if they were the same cubes?
Yes, Just as rubik2005 said the v1 app is vertical while the v2 is horizontal. The difference between the two versions is the function. The v2 has more functions and more customized for users. Multiplayer Match,Non-Smart-Cube Match and so on.
Cubestaion V2: https://cubestation.com/(You also could find it on Apple App Store)

Little Tips:
1.We must be open the All Auth Prompt( Bluetooth, Location, and GPS Service)
2.If we didn't use the smart cube for a long time, it would get into self-protection mode. We need to do U in 5-6 times then activate the cube. And then shake the smart cube in 5-6 times to connect the app.
 
Last edited:

Joann Huang

Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
44
So I tried getting that second app, and I couldn’t use it as an American, it seems to be fully in Chinese and even my phone number had to have a Chinese extension - could someone from the US even use the i2?
Hello, you could use Facebook and email to register an account. We highly recommend using Gmail to register.
Under normal circumstances, the language of the software will change with the language of the mobile phone system.
There are some steps to register when we meet the language is Chinese.
1#: We could uninstall this app and reinstall the cube station again.
2# We could follow these pictures below to register in Chinese.
1612419027883.png
1612419135123.png1612419350171.png
1612419669038.png
1612419731717.png
 
Last edited:

PingPongCuber

Member
Joined
Oct 20, 2018
Messages
743
Location
Colorado
WCA
2018AMSB02
YouTube
Visit Channel
Hello, you could use Facebook and email to register an account. We highly recommend using Gmail to register.
Under normal circumstances, the language of the software will change with the language of the mobile phone system.
There are some steps to register when we meet the language is Chinese.
1#: We could uninstall this app and reinstall the cube station again.
2# We could follow these pictures below to register in Chinese.
View attachment 14719
View attachment 14720View attachment 14721
View attachment 14722
View attachment 14723
Thanks! I’ll try after school


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Joann Huang

Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
44
Thanks! I’ll try after school


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hi, may I know does it works or not? It would be appreciated if could you provide your phone's model (iphone 7/8/11.....) & the version number of the cube station to us. We would communicate with our engineer to reduce the probability of such things happening.
Thanks in advanced!

Best,
Joann

1612495726487.png
 

Attachments

PingPongCuber

Member
Joined
Oct 20, 2018
Messages
743
Location
Colorado
WCA
2018AMSB02
YouTube
Visit Channel
Hi, may I know does it works or not? It would be appreciated if could you provide your phone model &the version number of the cube station to us. We would communicate with our engineer to reduce the probability of such things happening.
Thanks in advanced!

Best,
Joann

View attachment 14734
Thanks for your help, it worked! I made an account and connected my cube. Although I am still using the original app because it seems like I can’t battle on the new app. It just keeps loading forever
 

zinzan8

Member
Joined
Aug 11, 2020
Messages
67
Joann, can you ask your developers to allow user to enter their own scramble for CubeStation to use? Would love to be able to practice certain scrambles again and again, and have the robot scramble the cube for me.

Also, even when CubeStation generates the scramble, would be nice if user could review the solve and retry the scramble.
 

Joann Huang

Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
44
Hi Zinzan. Thanks for your message. The newest cube station version(Version 2.4.393) already support our user input their own scramble Algorithms.

1#We could find follow these pictures to input our own scramble Algorithms.
1612506415222.png
1612506380846.png
1612506528402.png
1612506570477.png1612506642083.png
After we create our own scramble Algorithms, we could choose it.

2.We could review the solve when CubeStation generates the scramble. But the cube station still not support retry yet and We would communicate with our developers about your suggestion. Thank you so much for your suggestion.
1612507711334.png
1612507746117.png
1612507796471.png
1612507821622.png
 

Attachments

Last edited:
Top