[Indian NR] Kunaal Parekh - 15.03 Square-1 Single

Sure, there's a regulation that requires that competitors know the WCA rules. But what's the penalty if they don't? The regulations still apply, whatever they might believe, so really it's just for their own good - a recommendation. Now, for judges, knowing the regulations is a lot more important, since the competitors might not know them. There's still no penalty, but the regulations may NOT be applied if the judge doesn't know them! So the lack of penalty or oversight is fine for competitors, since not knowing the regulations only hurts themselves, but it's not fine for judges, since not knowing the regulations can negatively impact many solves.
 
What caused the change?

Presumably some of the arguments presented in this thread.

10e2) If no further moves are required to bring the puzzle to its solved state, the puzzle is considered solved without penalty.
10e3) If one move is required, the puzzle is be considered solved with a time penalty (+2 seconds).

By 10f4, the puzzle is considered solved without penalty with a (-1,0) misalignment. So (-1,0) away from solved falls into the category "no further moves are required to bring the puzzle to its solved state." So (1,0) is not a move, according to section 10.
 
When the WRC was asked for our opinion, the initial report stated that the move in inspection was (2,0), which is not the case. Technically, a (1,0) move is currently allowed in inspection, which caused the change, but this loophole will be fixed.
 
When the WRC was asked for our opinion, the initial report stated that the move in inspection was (2,0), which is not the case. Technically, a (1,0) move is currently allowed in inspection, which caused the change, but this loophole will be fixed.

Square 1 needs special rules because it's a lot easier to misalign than a 3x3. If someone turns a 3x3 44 degrees during inspection, is it currently a DNF?
 
Back
Top