kunparekh18
Veteran
Aww.
Rules are rules I guess. Just work hard next time!
Hey, you did it once, you'll do it again. Keep your chin upKeep working hard, and your honesty will be rewarded.
Yep, definitely, thanks for the encouragement
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Aww.
Rules are rules I guess. Just work hard next time!
Hey, you did it once, you'll do it again. Keep your chin upKeep working hard, and your honesty will be rewarded.
When is it considered "making a move"? I always thought the definition of a move is turning a side more than 45 degrees. If so, I don't think you made a move. (One might argue that doing (1,0) (-1,0) is a move, but that's not clear in the regulations - and you only get +2 for more than 45 degrees, so...)
10e2) If no further moves are required to bring the puzzle to its solved state, the puzzle is considered solved without penalty.
10e3) If one move is required, the puzzle is be considered solved with a time penalty (+2 seconds).
By 10f4, the puzzle is considered solved without penalty with a (-1,0) misalignment. So (-1,0) away from solved falls into the category "no further moves are required to bring the puzzle to its solved state." So (1,0) is not a move, according to section 10.
I always thought this was clear, and I assumed it was intentional because it is so difficult to even notice a (1,0) or a (0,1) being done in inspection. In this solve, neither Kunaal himself or his judge noticed that the face was turned during inspection. Since square-1's often reach the table not perfectly aligned, doing a (1,0) away from the intended scramble could be as little as turning 15 degrees. This isn't nearly as noticeable as 45+ degrees, and I wouldn't imagine a judge calling someone out for an accidental 15-degree turn of a face.
Really, its time that set standards are brought into action specifically for judging
I noticed it the first time I watched this yesterday. I was going to comment but two things were clear;
-the turn actually lengthened your solution, as the first turm was the opposite.
-accidental
However, a corner is much less than 60 degrees. You yourself said you turned it 30 degrees, over half a turn = a turn. If this was the end of a solve it'd have to be plus 2. If you have U left to solve a 3x3 and you do U2, just because it's obviously accidental, and INCREASES your solution, doesn't mean it isn't +2.
I honestly think the board made the right decision, so as to not set a precedent for moves before solves being allowed.
Whilst this is my viewpoint, I obviously feel sorry for you, it wasn't intentional or advantageous to make that move, good luck getting this NR again.
It really infuriates me when solves are retroactively disqualified on the grounds of PRIVATE video evidence.
In this age of CGI and video-editing it is not impossible for me to go to a competition, get my friend to sign off on a fake 5.23 WR solve, go home, get the scramble for my "solve", figure out a great CFOP-esque solution, generate an accurate computer graphic of myself at the competition venue "doing the 5.23 WR solve", and post it to the forums.
Of course then, the WCA would be unable to disqualify the attempt on ANY grounds whatsoever. They have, in fact, video evidence that the solve did occur correctly, and I would sit on my 3x3 WR until Porkynator pulls a 25 move speedsolve out of thin air.
Disqualifying solves as a result of privately produced video evidence is likely a sin against God. It's a disgusting, petty peccancy done via the cover of e-mail because the accusers don't have the nerve to make such an egregious accusation in the midst of the accused. If you can't openly disqualify a solve at the competition immediately after the attempt, then you shouldn't do so at all!
The disqualification should be done AT THE COMPETITION BY THE GODFORSAKEN JUDGE THAT VOLUNTEERED TO OFFICIATE THE ATTEMPT. The concept of retroactively disqualifying solves on the basis of some private video evidence is liable to be corrupted by the fact that you're watching a horribly-pixelated, shaky, partially-zoomed, two-dimensional representation (with glare, heat, and depth inaccuracies) of an obscure diagonal-angle view of the attempt.
If you want to do that, then live the remainder of your contemptible existence in the same crass fashion. Answer test questions with knowledge garnered from a troll-joke-video online. Or marry someone you've only seen in a low-quality cell-phone video from the late nineties.
If you don't see the colossal mistake in post-judging attempts that have been already legitimately officiated, then you are closeminded, obstinate, pigheaded, shortsighted blockhead with no sense for the difference between reality and fantasy.
This guy just made a legitimate Square-1 NR, and you should be ashamed of the retraction that you've made.
Even if it were somehow argued that this solve isn't a DNF, would it be possible for the board to change the results after they're uploaded on the WCA site?
I'm pretty sure it's happened before, so yeah
(Back at UKO12 one guy in the final was given +2's on every solve for bad timer stops, based on video evidence. i'm pretty sure he was warned at the time after like his 3rd solve, but i'm pretty no penalties were applied until later. also i've seen results that have been uploaded wrong (inconsequential mistypes during data entry, like 32.13 instead of 31.23) which have been since corrected by checking scorecards)
EDIT
Kunaal, have you informed the board about uberCuber's post? I think he makes a legitimate point
tbh SQ-1 is an awful puzzle for this sort of thing, even puzzles without 'reasonable wear' tend to slip around on their own, it's more a consequence of the design everyone uses than anything else... the act of putting the scrambled puzzle in a box, carrying it over to a judging station, and placing it ready for a solve probably changes the orientation from what it should be anyway![]()
Oh, I don't know. How will we be able to define what deliberately is?Perhaps we should change the regulation...
A3c1) The competitor must not deliberately apply moves during inspection. Penalty: disqualification of the attempt (DNF).