WCA Documents: Updated January 1, 2013

Can you just clarify that please? You are only allowed to twist a corner back if the cube has also popped? That doesnt seem to make sense.

Notice that he said "if a puzzle defect, such as a pop, occurs". He never specified pops as the only possible case where you can twist the corner, he simply listed it as an example of a puzzle defect. And yes, 5a) lists pieces twisting in place as another example of a puzzle defect.
 
Can you clarify what you think isn't being done correctly? As far as I can see, the regulations are followed in those videos

Omg. I knew I had to be missing something. I was assuming, incorrectly, that they meant once the competitor had completed their solve. "After the inspection period," is what i missed . Thanks for clearing that up
 
As for rule 3h1 I know the pillowed 7x7s are alowed. Would the SS(Cubic) 7x7 be usable?

of course not. cubic puzzles in competition - what a ridiculous idea.

i strongly believe there would be another exception if a rather "normal" puzzle like the SS 7x7 would be prohibited - there is also no reason, no unfair advantage that would explain a ban.
 
Last edited:
Back
Top