• Welcome to the Speedsolving.com, home of the web's largest puzzle community!
    You are currently viewing our forum as a guest which gives you limited access to join discussions and access our other features.

    Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community of 30,000+ people from around the world today!

    If you are already a member, simply login to hide this message and begin participating in the community!

ksolve+ v1.0 - general-purpose algorithm finder

Joined
Jun 17, 2010
Messages
318
Likes
7
WCA
2012BIER01
#61
As far as I know (I've never actually run the program) assuming you're using these definitions:
# CORNERS URF ULF ULB URB DRF DLF DLB DRB
# EDGES UF UL UB UR FR FL BL BR DF DL DB DR
and you have the LL on top, the ignore part of the def file would be:
Ignore
CORNERS
1 1 1 1 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0
EDGES
1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
End

Because you want to ignore the permutation of the top pieces hence the 1's in the permutation (top) lines.
 
Last edited:
Joined
Feb 3, 2011
Messages
790
Likes
5
Location
Austria
WCA
2011KOGL01
YouTube
JakubeBLD
#62
Def file would be:
Ignore
CORNERS
1 1 1 1 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0
EDGES
1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
And in the scramble file, you have to set the responseble pieces to '?'. Otherwise it would try to solve the permutation.

Scramble Bar-OLL
CORNERS
? ? ? ? 5 6 7 8
2 1 2 1 0 0 0 0
CENTERS
? ? ? ? 5 6 7 8 9 10 11 12
0 1 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0
End
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
2,413
Likes
16
Location
KCKS
WCA
2013POPE01
YouTube
TheNextFeliks
#63
I have this
Code:
Name 3x3

# .def file by Michael Gottlieb
# CORNERS URF ULF ULB URB DRF DLF DRB
# EDGES UF UL UB UR FR FL BL BR DF DL DB DR

Set CORNERS 7 3
Set EDGES 9 2

Solved
CORNERS
1 2 3 4 5 6 7
0 0 0 0 0 0 0
EDGES
1 2 3 4 5 6 7 8 9
0 0 0 0 0 0 0 0 0
End

Move U
CORNERS
4 1 2 3 5 6 7
EDGES
4 1 2 3 5 6 7 8 9
End

Move R
CORNERS
5 2 3 1 7 6 4
1 0 0 2 2 0 1
EDGES
1 2 3 5 9 6 4 8 7 
0 0 0 1 1 0 1 0 1
End

Move F
CORNERS
2 6 3 4 1 5 7
2 1 0 0 1 2 0
EDGES
6 2 3 4 1 8 7 5 9
End

Ignore
CORNERS
1 1 1 1 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0
EDGES
1 1 1 1 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0
End
and

my scramble is this:
Code:
Scramble Bar-OLL
CORNERS
? ? ? ? 5 6 7
2 1 2 1 0 0 0
EDGES
? ? ? ? 5 6 7 8 9
0 1 0 1 0 0 0 0 0
End
And I am getting this:
Cannot enlarge memory arrays in asm.js. Either (1) compile with -s TOTAL_MEMORY=X with X higher than the current value 536870912, or (2) set Module.TOTAL_MEMORY before the program runs.
 
Joined
Feb 3, 2011
Messages
790
Likes
5
Location
Austria
WCA
2011KOGL01
YouTube
JakubeBLD
#64
I guess, a table needs too much memory. At least JavaScript has some problems. Your def- and scramble files are o.k.

Try using the offline version. It can run your def- and scramble-files without any error. I get the solution
Depth 12
F R' F' R U2 F' U F U' R U2 R'
 

Kirjava

Colourful
Joined
Mar 26, 2006
Messages
6,122
Likes
38
WCA
2006BARL01
YouTube
snkenjoi
#65
Ok so, I'm trying to make a solver for a specific subset of something within Square1 BarrelBarrel shape.

The blocking doesn't appear to work correctly, maybe it's something to do with blocking and having two types of blocked pieces that are the same?

Here's my definition file:

Code:
Name Sq1orb
     
# Corner Orbitation
# 2 3 = Y
# 4 5 = W
# http://i.imgur.com/tMCVYzA.png
Set EDGES 24 1
     
Solved
EDGES
1 2 3 4 5 1 1 2 3 4 5 1 1 4 5 2 3 1 1 4 5 2 3 1
End
     
Move U
EDGES
12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
End
     
Move D
EDGES
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 13
End
     
Move /
EDGES
1 2 3 4 5 6 24 23 22 21 20 19 13 14 15 16 17 18 12 11 10 9 8 7
End
     
Block
EDGES
2 3
End
     
Block
EDGES
4 5
End

Ignore
EDGES
1 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1
End

And an example scramble file that produces impossible scrambles:

Code:
Slack 2
HTM
Scramble Step_1_case
EDGES
?1 4 5 4 5 ?1 ?1 4 5 4 5 ?1 ?1 2 3 2 3 ?1 ?1 2 3 2 3 ?1
End

Can you not have interchangable block pieces? I'm pretty sure this is a bug.
 
Joined
Dec 26, 2011
Messages
1,574
Likes
24
Location
Sheffield, UK
WCA
2012JONE03
YouTube
forty3quintillion
#66
i've been playing around with ksolve this afternoon, and i occasionally get the following error for certain scrambles: error.PNG

Here is an example of a scramble which gives this error and the .def file i am using:
Scramble purepifliplr
CENTERS
1 2 3 4
0 0 0 0
CORNERS
1 2 3 4 5 6
1 1 2 2 0 0
EDGES
? ? ? ? 5 6 7 8 9
0 1 0 1 0 0 0 0 0
End
Name 3x3x3 <M,R,r,U>

# Edges: UF UR UB UL DF DR DB FR BR
# Corners: UBL UBR UFR UFL DBR DFR
# Centers: U F D B

Set EDGES 9 2
Set CORNERS 6 3
Set CENTERS 4 1

Solved
EDGES
1 2 3 4 5 6 7 8 9
CORNERS
1 2 3 4 5 6
CENTERS
1 2 3 4
End

Move U
EDGES
2 3 4 1 5 6 7 8 9
CORNERS
4 1 2 3 5 6
CENTERS
1 2 3 4
End

Move R
EDGES
1 8 3 4 5 9 7 6 2
CORNERS
1 3 6 4 2 5
0 2 1 0 1 2
CENTERS
1 2 3 4
End

Move r
EDGES
5 8 1 4 7 9 3 6 2
1 0 1 0 1 0 1 0 0
CORNERS
1 3 6 4 2 5
0 2 1 0 1 2
CENTERS
2 3 4 1
End

Move M
EDGES
3 2 7 4 1 6 5 8 9
1 0 1 0 1 0 1 0 0
CORNERS
1 2 3 4 5 6
CENTERS
4 1 2 3
End

Ignore
EDGES
1 1 1 1 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0 0 0 0
End
what might be causing the error? i've tried inputting the scramble from all angles, but I get the same error each time...

EDIT: Ben managed to work this scramble fine, it may just be the laptop i am using then...
 
Last edited:
Joined
Dec 26, 2011
Messages
1,574
Likes
24
Location
Sheffield, UK
WCA
2012JONE03
YouTube
forty3quintillion
#68
Noob question...
I've been trying to generate tables for the <M,R,r,U,F> subset, and it keeps giving up, presumably because its used up it's allocated memory (memory usage hits a peak and then hangs for a while before the program terminates) despite there still being memory available... How can I allocate more memory?

Thanks in advance.
 

blade740

Mack Daddy
Joined
May 29, 2006
Messages
853
Likes
3
WCA
2007NELS01
YouTube
blade740
#71
Is there any way to disable the automatic multiplicator function? I am defining each "move" as a short algorithm, rather than a single move, and so I don't want to search with things like Uperm'. I would rather define things like U2 and U' manually (and UD and UD' and such along the way).
 

blade740

Mack Daddy
Joined
May 29, 2006
Messages
853
Likes
3
WCA
2007NELS01
YouTube
blade740
#73
It's a command line program - you can't just double-click it in explorer and expect it to do anything. It requires you to open up a command prompt and pass along the .def and scramble files as arguments.
 
Joined
Jul 8, 2014
Messages
822
Likes
203
Location
Either in the underground or doing BLD somewhere
WCA
2013DIPI01
YouTube
channel/UCVWEqtJwJ0GFd0pYLCeQSRA
#74
It's a command line program - you can't just double-click it in explorer and expect it to do anything. It requires you to open up a command prompt and pass along the .def and scramble files as arguments.
What? I don't understand that. I have some .def files on my ksolve folder, what do I do with them?
 

cubizh

Super Moderator
Staff member
Joined
Oct 2, 2011
Messages
601
Likes
33
Location
Portugal
WCA
2014GOME07
YouTube
cubizh
#75
What? I don't understand that. I have some .def files on my ksolve folder, what do I do with them?
You need to open a cmd line (if you don't know, search on how to use the command line and how to change local directory on a search engine), and to start the program you write something like
Code:
ksolve filename.def something.txt
 
Joined
May 7, 2006
Messages
7,287
Likes
29
WCA
2003POCH01
YouTube
StefanPochmann
#78
how to change local directory
At least in Windows Explorer, one can hold shift and right-click on or into the folder (not on a file), then select "Open command window here".

Alternatively, one can create a .bat file with a text editor, for example "run.bat" containing this:
Code:
ksolve filename.def something.txt
pause
Sorry that this was just for Windows, I don't know Apple stuff (and if he were using something else, he wouldn't be asking such a question :)).
 
Joined
Dec 18, 2007
Messages
7,830
Likes
27
Location
a <script> tag near you
WCA
2006GOTT01
YouTube
qqwref2
Thread starter #79
^^It seems there should be a "xksolve" or "winksolve"
ksolve+ *is* for Windows. There's a Linux version too but obviously if you are on Windows you shouldn't use that one. The thing is, there's no GUI, so you can't just click around on a window to set stuff up. Writing a GUI is tricky and can take a lot of time, so you can imagine why I didn't feel like doing it. If someone wants to give it a shot, go ahead...
 
Joined
Jul 8, 2014
Messages
822
Likes
203
Location
Either in the underground or doing BLD somewhere
WCA
2013DIPI01
YouTube
channel/UCVWEqtJwJ0GFd0pYLCeQSRA
#80
I have managed to get a 3x3x3rU def file and scramble file to find the U perm.
Code:
Name 3x3rU

# .def file by Guido Toodeepy
# CORNERS ULB URB ULF URF DRF DRB
# EDGES UB UL UR UF FR BR DF DR DB

Set CORNERS 6 3
Set EDGES 9 2

Solved
CORNERS
1 2 3 4 5 6
EDGES
1 2 3 4 5 6 7 8 9
End

Move r
CORNERS
1 4 3 5 6 2
0 1 0 2 1 2
EDGES
4 2 5 7 8 3 9 6 1
1 0 0 1 0 0 1 0 1
End

Move U
CORNERS
3 1 4 2 5 6
0 0 0 0 0 0
EDGES
2 4 1 3 5 6 7 8 9
0 0 0 0 0 0 0 0 0
End
Code:
Slack 3

Scramble Uperm
CORNERS
1 2 3 4 5 6
EDGES
2 3 1 4 5 6 7 8 9
End
Now, I want to run it. How do I do? I enter to cmd and type "ksolve 3x3x3_rU.def 3x3x3_rU.txt" but nothing happens.
 
Top